Immigration, bankruptcy and foreclosure issues

Irodáink: Fort Lauderdale – Orlando – Jacksonville

Szabo Law Group Logo

Cégalapítás az USA-ban

Külföldön történő cégalapítás esetén nagyon fontos, hogy megfelelő szaktudással és helyi tapasztalattal rendelkező segítséget találjon, annak erdékeben, hogy saját magát, illetve befektetett pénzét, tőkéjét, stb. biztonságban tudhassa. Ebben tudunk Önnek segiteni az Amerikai Egyesült Államokban.

Az első és legfontosabb lépés, hogy tisztában legyünk üzleti céljaival és elképzeléseivel, valamint a különféle cégtípus alternatívákkal, hiszen ezek alapján fogjuk tudni kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. Előzetes konzultáció és ügyvédi megbízás alapján javaslatot dolgozunk ki. Cégformákról részletesebben következő oldalunkon olvashat.

A különféle cégtipusok adófajtái, illetve adózási rendszerük lényegesen eltérőek lehetnek egymástól. Az adózás függhet a tulajdonosok számától, a bejegyzés államától (államonként eltérnek a cégalapításra vonatkozó szabályok), a tulajdonosok státuszától, illetve a tevékenységtől is.

Annak érdekében, hogy a megfelelőbb cégforma mellett döntsön, elengedhetetlen lehet magyar és helyi adószakertővel történő konzultáció is, ami által teljes betekintést nyerhet az adott amerikai állam cégekre vonatkozó adózási szabályrendszerébe illetve magyar adózási vonatkozásaira. Ebben is segítünk, ha igényt tart rá. Vállalkozási adózásról részletesen következő oldalunkon olvashat.

A megfelelő cégtipus kiválasztása után következhet az adószám igénylés és cégbejelentés, ami által a cég bejegyzésre/regisztrálásra kerül a megadott államban. A cégnyilvántartást a magyartól eltérően nem a cégbiróság vezeti, hanem az adott állam kormányhivatala (Secretary of State).

Cégbejegyzést követően is rendekezésére állunk tanácsadásban, letelepedési ügyintézésben és jogi képviseletben. Zöldkártyához és állampolgársághoz is elvezető L1 speciális vízumról bővebben itt olvashat (angolul).

Amennyiben úgy gondolja, hogy Önnek Florida lenne a legmegfelelőbb hely cége megalapításához, kérem forduljon hozzánk bizalommal, személyesen is tudunk találkozni itt. Ha magyarul beszélő könyvelőt, tolmácsot vagy helyi cégképviseletet keres, ezekben is segíthetünk. Egy helyben mindent el tud intézni.

Immigration, bankruptcy and foreclosure issues