Immigration, bankruptcy and foreclosure issues

Irodáink: Fort Lauderdale – Orlando – Jacksonville

Szabo Law Group Logo

Letelepedés, zöldkártya, állampolgárság

Letelepedés, zöldkártya, állampolgárság

Személyre szabott tanácsokkal és jogi képviselettel segítünk üzleti vagy magáncélú beutazási és letelepedési ügyeinek intézésében, beleértve zöldkártyákat, állampolgárságot, továbbá vitás ügyekben jogi képviseletet amerikai hatóságoknál és igazságszolgáltatási intézményeknél.

Speciális vízumok

Amennyiben bevándorló, tanuló, munkavállalási vagy egyéb vízum Amerikai Egyesült Államokban történő ügyintézésére van szüksége, vagy egyéb jogi segítséget igényel, keressen bennünket.

Ügyvédi megbízás alapján képviseljük érdekeit az USA Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalánál, az USCIS-nél és más ügynökségeknél, bíróságon stb. Részletesebben itt olvashat róla.

Amennyiben vállalkozást vagy már meglévő magyar vállalkozása amerikai leányvállalatát kívánja létrehozni az USA-ban, segítünk annak megalapításában és ha szükséges, akkor a kapcsolódó vízumok beszerzésében (pl. L1, H1B). L1 vízumról bővebben itt olvashat (angolul).

Zöldkártya

A zöldkártya (Permanent Resident) állandó tartózkodási engedély, amely munkavállalásra, tanulásra és folyamatos USA-n belüli tartózkodásra is feljogosít. Bár szavazni nem lehet a birtokában és csak külön engedéllyel lehet hosszabb ideig az USA-n kívül élni és dolgozni, állampolgári jogokhoz hasonló elbánást biztosít.

Magyar állampolgárok általában munkáltató, házasság, család vagy ‘zöldkártya lottó’ útján szerzik meg az állandó tartózkodási engedélyt az amerikai hatóságoknál beadott kérvény alapján. Munka által szerzett zöldkártya a leggyakoribb. Ebben az esetben a munkáltató készíti elő, fizeti és menedzseli a beadványt.

A legtöbb esetben a letelepedési történet nem zöldkártyával, hanem L1, H1B vagy J1 vízummal, sőt néhányan esetben F1 tanuló vízummal kezdődik, amiből 3-5 év után születhet beadott kérvény.

Állampolgárság

Állampolgárságot többnyire már állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők kérvényeznek. Öt év zöldkártya vagy amerikai állampolgárral való házasság esetén három év után lehet beadványt készíteni. A jóváhagyási folyamat része egy rövid angol írás- és szóbeli nyelvvizsga, valamint amerikai történelem és politika alapjait érintő szóbeli általános vizsga.

Immigration, bankruptcy and foreclosure issues