Szabo Law Group, P.A. Florida. Bankruptcy, immigration and real estate attorneys

Speciális vízumok, munkavállalás, tanulás

Assistance in uscis, petitions and applications

Speciális vízumok, munkavállalás, tanulás

Amerikai Egyesült Államok

Speciális vízumok, munkavállalás, tanulás

Személyre szabott tanácsokkal és jogi képviselettel segítünk amerikai ügyintézést igénylő, üzleti vagy magáncélú beutazási és letelepedési ügyeinek intézésében, beleértve családegyesítési, tanulási, munkavállalási vízumokat, továbbá zöldkártyát és állampolgársági beadványokat.

ESTA

Magyar állampolgároknak Vízummentességi Program (VWP) által elismert útlevele van, így konzulátusok illetve ügyvédi vagy utazási irodák nélkül, közvetlenül az Interneten keresztül kérelmezhetnek ESTA beutazási engedélyt.

Az ESTA legfeljebb 90 napra biztosít belépést az Amerikai Egyesült Államokba, amennyiben látogatásának szabadidős, rövidtávú üzleti vagy orvosi célja van. Ne lépje túl a 90 napos tartózkodási limitet. Az ESTA-t gyakorlatilag a turistavízumok mentesítésére ki, munkavállalásra nem jogosít. Ha 90 napon belül, a szabályokat betartva elhagyta az Egyesült Államok területét, bármikor visszautazhat vele, de arra ügyeljen, hogy egy évben legalább 7-8 hónapot az USA-n kívül töltsön.

Vízum ügyintézés az USA-ban

Amennyiben tanuló, munkavállalási, bevándorló vagy egyéb speciális vízum Amerikai Egyesült Államokban történő ügyintézésére van szüksége, vagy egyéb jogi segítséget igényel, keressen bennünket. Ügyvédi megbízás alapján képviseljük érdekeit az USA Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalánál, az USCIS-nél és más ügynökségeknél, bíróságon stb.

Nem bevándorló vízumok

Nem bevándorló vízum az Egyesült Államokban ideiglenes tartózkodásra, mint pl. turizmusra, ideiglenes munkavállalásra, tanulmányok folytatására, vagy csereprogramban való részvételre szolgál. Részletes leírásuk megtalálható itt.

  • B1, B2 – turista és ideiglenes üzleti vízum
  • H-3
  • Tanuló
  • O-1
  • E-1
  • O-2
  • E-2
  • P-1
  • L-1
  • P-2
  • L-2
  • P-3
  • H-1B
  • J-1
  • H-2A
  • Q-1
  • H-2B
  • Menedékkérés

A H1B munkavállalói vízumot a munkáltatónak kell kezdeményeznie. Bizonyítaniuk kell, hogy hogy Önre van szüksége és nem egy amerikai állampolgárra vagy rezidensre. H1B esetében többnyire diplomás szakmákról van szó.

L1 (L1A és L1B) és L2 munkavállalói vízumokat amerikai képviselettel vagy leányvállalattal rendelkező, vagy azt létrehozó nemzetközi cégek számára találták ki, hogy átcsoportosíthassák vagy kihelyezhessék dolgozóikat az USA-ba. A vízum gyakran rövidebb időre szól, de indokolt esetben évekre is meghosszabbítható és szabad utat biztosít a zöldkártya megszerzéséhez. Magyar kisvállalkozások számára is nyitott, akik létrehozhatják amerikai leányvállalatukat és kihelyezhetik vezetőit vagy munkatársait munkavégzésére. L1 vízumról bővebben itt olvashat (angolul).

A J1 vízum tanárok, kutatók, alkalmi táboroztatók és au pairek számára hasznos. Hossza a munkakör típusától függ. Kutatók akár öt évre is meg tudják hosszabbítani.

Bevándorló vízumok

Bevándorló vízumot olyan külfüldi állampolgárok igénylik, akik állandó jeleggel kívánnak az USA-ban élni és dolgozni.

  • Házastársi K1 & K2
  • EB-4
  • Családegyesítő vízum
  • EB-5
  • EB-1
  • Zöldkártya
  • EB-2
  • Zöldkártya lottó
  • EB-3

Bevándorló vízum megszerzésének előfeltétele, hogy a bevándorolni szándékozó általában egy amerikai állampolgár vagy állandó amerikai lakos (pl. menyasszony/vőlegény), családi alapon, USA-ban élő közvetlen rokon, vagy egy jövőbeni amerikai munkaadó hivatalos támogatásával (un. szponzorral) készült, jóváhagyott kérelemmel rendelkezzen. Az eljárást a szponzor indítja el azzal, hogy a külföldi állampolgár nevében kérelmet nyújt be az USCIS-nél.

Munkavállaláson alapuló bevándorló vízumoknak több kategóriája van. Egy évben mindössze kb. 140.000 munkavállalásra szolgáló bevándorló vízum áll a követelményeknek megfelelő kérelmezők rendelkezésére.